ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το παραδοσιακό συγκρότημα ELOUNDA ART TRADITIONAL VILLAS βρίσκεται στην Άνω Ελούντα, του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Γύρω από την παλαιά εσωτερική αυλή, στα πρότυπα ασφαλούς δόμησης των Ενετών κατακτητών της Κρήτης, τέσσερεις κατοικίες του 18ου αιώνα, ανακαινίστηκαν πλήρως, χωρίς να πειραχθεί στο ελάχιστο η δομή τους ή να ανατραπεί ο τρόπος άρθρωσής τους.

Καθολοκληρίαν από πέτρα, το κατ εξοχήν παραδοσιακό οικοδομικό υλικό της περιοχής εκείνη την εποχή, και ξύλο για τα πατώματα, τις σκάλες και τα ταβάνια, η κάθε κατοικία έχει τα ξεχωριστά δικά της χαρακτηριστικά και τη δική της αυτονομία.

Με απεριόριστη θέα στον κόλπο της Ελούντας, το συγκρότημα ELOUNDA ART TRADITIONAL VILLAS βρίσκεται στον παλαιό παραδοσιακό οικισμό της Άνω Ελούντας. Ο μεγάλος συμπαγής βράχος του Αφέντη Χριστού, επάνω στον οποίο είναι χτισμένο το μεσαιωνικό χωριό, είναι εμφανής σε πολλά εσωτερικά σημεία των κτηρίων.

Οι κατοικίες είναι αυτόνομες, έχουν μπαλκόνι με θέα, ιδιαίτερη επίπλωση και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις (πλήρη εξοπλισμό κουζίνας, δορυφορική TV, κλιματισμό και ασύρματο internet) μέσα σε ένα ιδιαίτερο ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Η μία κατοικία δίπλα στην άλλη είναι ιδανικό μέρος για μεγάλες παρέες ή φιλικές οικογένειες, καθώς προσφέρει αυτονομία και ταυτόχρονα συνύπαρξη γύρω από την εσωτερική αυλή.